Tips på presenter till mors dag – 7 perfekta gåvor till din mamma 

När maj börjar lida mot sitt slut närmar sig också mors dag. Att välja den perfekta gåvan för att visa din mamma hur mycket du uppskattar henne kan vara utmanande. Vi har därför listat några fantastiska presenter som du kan ge till din mamma på mors dag, som hon definitivt kommer uppskatta. 

Presenttips till mors dag.

Den sista söndagen i maj infaller mors dag i Sverige, vilket i år innebär att den 26 maj är det hög det att uppvakta din mamma lite extra. 

Mors dag är en tradition som firas i de flesta länder i världen, även om dagarna skiljer sig åt. I USA firar man till exempel dagen den andra söndagen i maj. Traditionen är ursprungligen från Amerika och initierades av Anna Jarvis, hon påverkade president Woodrow Wilson att instifta “Mother’s Day” 1914 och konceptet spreds snart till andra länder.

Traditionen tog sig snabbt över Atlanten och under tidigt 1900-tal firades dagen i Sverige, inledningsvis med att modern fick “ledigt” från hushållsarbetet. Idag har firandet utvecklats och uppmärksammas på olika sätt. Vissa familjer firar mamman hela helgen, andra uppmärksammar dagen med att ge bort en gåva eller blommor. 

Nedan finner du en lista med tips på mors dagspresenter som garanterat kommer göra din mamma glad på hennes speciella dag. Oavsett om hon gillar att koppla av, njuta av skönhet och välbefinnande eller om hon gillar att vara kreativ, finns det något för varje mamma i presentlistan. 

Personligt smycke 

De flesta kvinnor uppskattar att få ett fint smycke av någon de älskar. Beroende på om din mamma är en person som gillar att bära örhängen, halsband eller armband finns det många alternativ att välja bland. Ett smycke är en fin symbol som hon kan bära varje dag för att påminnas om din kärlek.

Sofia Wistams smyckesföretag ”By Sofia Wistam” har ett vackert halsband från deras kollektion Mamma. Där den stora ringen symboliserar modern och de små ringarna barnen och är en perfekt present på mors dag, så din mamma alltid kan bära minnet av sina barn kring halsen. 

MAMMA GULDHALSBAND

Ett annat förslag på smycke är ett personligt ingraverat namnsmycke för att visa din mamma om hur mycket hon betyder.  Företaget MYKA har flera designalternativ för att göra smycket extra personligt och originellt. 

En avkopplande spa-upplevelse

Något alla mammor uppskattar är att bli riktigt bortskämd med en vistelse på ett härligt spa. Oavsett om det är med spa med övernattning, en behandling eller bara en avkopplade dag i anläggningens jacuzzi kommer det garanterat att uppskattas. Passa på att boka in en härlig lunch med och lyxa till det med en god dryck. 

Spana in vad din stad har för erbjudanden och skäm bort din mamma med en riktigt lyxig och avkopplande dag! 

En vacker blombukett 

En klassisk gåva som aldrig går ur stil är en vacker blomsterbukett. Välj ut hennes favoritblommor eller en mix av färgglada blommor för att sprida glädje och färg till hennes dag. Om ni inte bor i samma stad eller har möjlighet att träffas fysiskt på dagen kan du alltid skicka ett blombud till din mammas dörr, så hon kan vakna upp till en vacker överraskning på mors dag.

Vill du istället ge en bukett som består finns det flera olika alternativ på företag som säljer på verklighetstrogna tygblommor, som är riktigt vackra. 

Bukett Siri

Något vackert till hemmet 

Det kan initialt verka trist att ge bort något till hemmet, men en gåva som kommer till användning uppskattas ofta. En vacker vas, en skål eller ett lyxigt doftljus kan därför vara en perfekt gåva för din älskade mamma på mors dag. 

På Åhléns finns det ett brett utbud av saker till hemmet i alla prisklasser. 

ERNST Vas Bucklig Rand L, 199kr. HAY Flare Stripe Ljusstake, 479kr. Åhléns Home Rillade kronljus 24 cm, 4-pack, 149kr. Åhlens Home Mugg med text MOM, 79kr.

Ett kit för hennes hobby

Har din mamma en hobby hon brinner lite extra för. Gillar hon att träna kan det uppskattas med ett nytt träningstillbehör. Om hon är lagd åt det kreativa hållet och gillar att pyssla eller prova på nya hantverk, kommer hon att uppskatta ett kreativt kit som passar hennes intressen. Beroende på din mammas specifika hobby kan det innebära allt från ett stickningskit, målartillbehör eller ett set för att göra egna smycken. Är hon en person som gillar att pyssla och göra det lilla extra när hon blir bortbjuden? Varför inte ge henne ett kit med lyxiga presentinslagningstillbehör – en praktiskt och rolig gåva!

Presentpapper från Fantasiklubben.

En lyxig parfym eller skönhetsprodukt

Om din mamma uppskattar en härlig doft är det en klassisk present som alltid går hem och passar alla. En lyxig parfym kan hon njuta av länge och flaskan blir dessutom en snygg detalj i badrummet.  

Andra härliga gåvor för att skämma bort din mamma kan vara en härlig body lotion, kroppsskrubb, ett läppstift eller en lyxig ansiktskräm. Det där lilla extra är något en mamma unnar sig för sällan och är därför en oslagbar present. 

En upplevelse med dig

De flesta mammor uppskattar såklart gåvor, men den finaste presenten av de alla är att ge henne egentid med sina barn. Att skämma bort henne med en upplevelse, stor eller liten kommer hon definitivt att tycka om. 

Bjud ut henne på en frukost, lunch eller middag, bara hon och barnen. Vill ni inte gå ut, är det både prisvärt och mer intimt att duka upp fint hemma och bjuda hem henne till dig. 

Måla och skåla. En trend som kommit att växa sig stor de senaste åren som innebär att man målar samtidigt som man dricker något gott, exempelvis bubbel. Flera städer i Sverige har organiserade måla och skåla-kvällar. Men det finns även flera butiker som säljer canvas, penslar och akvarellfärger till ett rimligt pris som du kan bjuda hem din mor på en riktigt mysig kväll. 

Powered by Labrador CMS