Veckans middagstips: broccolipaj med bacon och tomat
Veckans middagstips: broccolipaj med bacon och tomat

Veckans middagstips: broccolipaj med bacon och tomat

En rätt som är lätt att göra, enkel att variera och god att äta är pajer. Här kommer veckans middagstips: broccolipaj med bacon och tomat.

För fyra portioner behöver du:

Pajskal

3 dl vetemjöl

100 g smör

1 msk grädde eller mjölk

1 msk vatten

1 äggula

Fyllning

1 broccolibukett

2 tomater

140 g bacon

150 g riven ost

3 hela ägg och vitan från ägget i pajskalet

5 dl mjölk

salt och peppar

LÄS ÄVEN: Veckans middagstips: vegetarisk lasagne utan bechamellsås

Gör såhär:

Blanda ihop alla ingredienser till pajskalet, antingen för hand eller i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform och ställ in i frysen i 30 minuter alternativt kylen 1 timme.

Dela broccolin i mindre bitar och förkoka dessa i 1-2 minuter. Låt svalna.

Sätt ugnen på 225 grader. Ta ut pajformen och nagga pajdegen med en gaffel. Förgrädda i 10 minuter.

Stek bacon och låt sedan rinna av på hushållspapper. Blanda ihop riven ost, ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke. Sprid ut tomat, broccoli och bacon i pajskalet och häll över ostfyllningen. Grädda i 25-30 minuter. Servera med en god sallad!

Tips: pajen går självklart att variera utifrån vad du har för ingredienser hemma. Testa dig fram!

LÄS ÄVEN: Veckans middagstips: pasta- och broccoligratäng

Powered by Labrador CMS