Veckans middagstips: Halloumiburgare med sötpotatis-pommes
Veckans middagstips: Halloumiburgare med sötpotatis-pommes

Veckans middagstips: Halloumiburgare med sötpotatis-pommes

Halloumi är ruskigt gott, och speciellt istället för kött. Tillsammans med ett par krispiga pommes frites av sötpotatis kommer den här rätten göra succé under familjemiddagen!

För fyra portioner halloumiburgare och sötpotatis-pommes behöver du:

4 sötpotatisar

4 msk matolja

4 stycken halloumiburgare eller 4 tjocka skivor

Valfria hamburgerbröd

Valfria grönsaker

salt

peppar

Såhär gör du:

Sötpotatis-pommes:

Sätt ugnen på 120 grader. Tvätta och skala sötpotatisarna. Skär sedan fina pommes frites, och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra litegrann efter tycke och smak, och kör sedan in i ugnen. Grädda i 35-40 minuter. Lyft ut plåten ur ugnen, och höj sedan värmen till ca 240 grader. Lägg sedan över pommesen i en skål och blanda i olja, salt och peppar och blanda ordentligt med en slev. Skjut sedan in i ugnen igen, och grädda i ytterligare 15-20 minuter eller tills de fått en krispig yta.

När du är klar, lägg dina pommes frites på en tallrik, gärna med lite hushållspapper så att oljan sugs upp. Sänk sedan ugnen till 175 grader.

Halloumiburgare:

Stek halloumiskivorna på relativt hög värme snabbt tills de får fin färg. När ugnen sjunkit till 175 grader rostar du hamburgerbröden i cirka 5 minuter. Hacka önskade grönsaker, förslagsvis tomater, rödlök och gurka. Lägg sedan i halloumin i burgaren och ringla över någon god dressing och servera tillsammans med dina sötpotatis-pommes! Gott att doppa med lite tryffelmajonnäs.

Smaklig måltid!

Läs mer: Hemmagjord hjärtformad pizza

Powered by Labrador CMS