Veckans middagstips: pasta pesto
Veckans middagstips: pasta pesto

Veckans middagstips: pasta pesto

En rätt som enligt oss på redaktionen kan ätas när som helst, varm som kall, är pasta med pesto. Det funkar lika bra i soffan efter en lång dag som på stranden sommarens varmaste dag. Här är veckans middagstips!

Veckans middagstips: pasta pesto

För fyra portioner pasta pesto behöver du:

400 g strozzapreti pasta (eller annan pasta)

2 dl matlagningsgrädde

1 dl grön pesto

1 liten gul lök

40 g babyspenat

Riven parmesan att toppa med

Gör din pasta pesto såhär:

Koka upp pastan enligt anvisningar på förpackningen. Hacka en gula löken och bryn i smör i en kastrull. När löken är genomskinlig häller du på grädde och pesto och rör ihop och värm upp. När pastan är färdigkokt vänder du ner den i pestoblandningen och blanda samman ordentligt. Smaka av med salt och peppar. Vill du kan du steka lite bacon och blanda i. Riv rikligt med parmesan och strö över!

Powered by Labrador CMS