Familj
Veckans middagstips: pastagratäng
Denna vecka är pastagratängen som är veckans middagstips. Det bästa med gratänger är att man kan blanda i sina egna favoritingredienser så länge du har pasta och ingredienser till en äggstanning. Här är veckans variant som är tagen från bloggen Marias Kakburk.
Ingredienser för 4 portioner:
Pasta för fyra portioner
Ärtor
Paprika
Kassler
(Eller vad ni har hemma)
Till äggstanningen:
3 dl mjölk
4 ägg
100 g riven ost
salt och vitpeppar
Gör såhär:
Sätt på ugnen på 250 grader. Koka upp pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Blanda ihop ingredienserna till äggstanningen. När pastan är klar häller du av vattnet och lägger den och dina valda ingredienser i en ugnssäker form. Häll sedan över äggstanningen. Placera formen i mitten av ugnen i cirka 20-30 minuter, eller tills gratängen fått färg.
Hoppas det ska smaka!
(Källa recept och bild: blogg.alltforforaldrar.se/mariaskakburk)