Familj

Recept raggmunk middagstips middag mat barn

Veckans middagstips: raggmunk

Många barn har pannkaka som sin favoriträtt, och visst kan man äta det ibland men vill man göra rätten lite mer ”matig” är raggmunken ett bra alternativ. Det är som pannkakor fast med potatis i.

Ingredienser för 4 portioner:

1 kg potatis

1 ägg

1 msk mjöl

smör och/eller olja till stekning

salt och peppar

Lingonsylt och eventuellt bacon till servering.

Gör såhär:

Skala och riv potatisen grovt, krama ur vätskan ur potatisen eller lägg allt i ett durkslag och låt rinna av. Vispa samman mjöl och ägg och vänd sedan i den rivna potatisen. Blanda ihop allting snabbt och krydda med salt och peppar.

Om du vill ha bacon till är det bra att steka den nu så den kan rinna av på hushållspapper innan servering.

Häll av fettet från baconen eller ta fram en ny stekpanna. Bryn smör i pannan, när smöret tystnar häller du på lite av raggmunkssmeten och plattar ut. Försök göra de så tunna som möjligt, men de ska ändå gå att vända raggmunken så de blir frasiga på båda sidor.

Servera sedan med lingonsylt och bacon, hoppas det ska smaka!

(Källa: Tasteline.com)

Powered by Labrador CMS