Veckans middagstips: Taco med pulled pork
Veckans middagstips: Taco med pulled pork

Veckans middagstips: Taco med pulled pork

Pulled pork har blivit något av en ”innerätt”, det är väldigt gott och maten sköter sig själv i ugnen. Det är ingen rätt man slänger ihop på tjugo minuter (men det finns även färdig pulled pork att köpa för den som inte har tiden!). Den kräver sina förberedelser eftersom köttet behöver cirka fyra timmar i ugnen. Men det är det värt! Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!

För fyra portioner behöver du

1,5 kg benfri fläskkarré bit (eller färdig pulled pork. Psst.. det finns även vegansk pulled pork!)

3 tsk salt

3 krm nymalen svartpeppar

2 gula lökar

1 hel vitlök

1 flaska barbequesås hickory (cirka 250 ml)

Servera med tacobröd, färska grönsaker och gräddfil.

LÄS ÄVEN: Veckans middagstips: lax med sparris och dillsås

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 125 grader. Ta fram en gryta som tål ugnsvärme, lägg i köttet. Krydda det med salt och peppar runt om hela.

2. Skala lökarna och skär dem i klyftor. Skala vitlöksklyftorna och lägg dem och klyftorna från den gula löken runt om köttet i grytan.

3. Häll på barbequesåsen så att både kött och lök täcks. Lägg på grytlocket och ställ in långt ner i ugnen i cirka 4-5 timmar.

5. När köttet är klart kan du dra isär det med två gafflar, faller det isär av sig själv är det mört och fint. Blanda ihop köttet med såsen som finns i grytan.

Servera sedan med tacobröd, gräddfil och dina favoritgrönsaker. Det är även väldigt gott att äta med fetaost och picklad rödlök, recept på det hittar du här, mums! Rätten passar lika bra till vardag som till fest. Smaklig måltid!

LÄS ÄVEN: Veckans middagstips: hemmagjorda laxnuggets

Foto: Elena Veselova/Shutterstock.com

Powered by Labrador CMS