Förlossning

Förlossningsbrev skriva förlossning
Förlossningsbrev skriva förlossning

Detta kan ditt förlossningsbrev innehålla

När förlossningen drar igång kan det ibland bli stressigt och oplanerat. Det kan därför vara svårt att nå fram med dina önskemål. Ett brev som ges till vårdpersonalen när du kommer till BB med dina förväntningar och önskemål på förlossningen, är därför vanligt och kan underlätta för personalen och komplettera det ni redan har diskuterat i journalen.

Vad kan brevet innehålla?

Var tydlig med namn och personnummer så att personalen vet vems brev det är. Vidare kan du ta med en kortare beskrivning av dig själv som person där du till exempel kan nämna några personliga egenskaper, styrkor/svagheter och hur du hanterar olika situationer. Ett förlossningsbrev är personligt och det finns inget som är fel eller pinsamt att ta med. Kanske hade du en väldigt dramatisk första förlossning och vill undvika samma upplevelse med andra barnet. Skriv då ner detta!

Något om dessa punkter är vanligt att ta med:

• önskemål på viss typ av smärtlindring

• förlossningsställningar, föredrar du någon speciell?

• tiden på BB

• matning och skötsel av barnet

Ta gärna upp om du är specifikt nervös eller rädd för. Bra att ha i bakhuvudet är att vara så tydlig som möjligt, både för att undvika missförstånd men också för att det ibland kan gå väldigt snabbt när förlossningen väl startar. Ett förlossningsbrev i punktform uppskattas ofta av barnmorskorna som snabbt vill kunna ta del av den viktiga informationen och inte försöka tyda den invävd i långa komplicerade stycken. Brevet får gärna rymmas på en A4-sida.

Ibland kan även partnen följer med vid förlossningen dra fördel av en egen "förlossningsplan". Vill hen klippa navelsträngen? Är hen superkänslig för blod? Sådant kan vara bra att ta upp.

LÄS ÄVEN:

Hur förbereder jag mig inför förlossningen?

Mina 3 bästa råd om förlossningsbrev

Förlossningsbrev

Powered by Labrador CMS