Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tack!

Skrivet av Susanne med Douglas -03
Tack för ditt svar! Passar även på att tacka för ditt svar till mig längre ner (Mamma till 2-åring).
Vi slutade med nutramigenen för 1½ år sedan då han var 6 månader gammal eftersom han inte längre visade några tecken på att vara överkänslig längre. Sedan dess har han ätit majsvälling och Semper Barnsondnäring (som har dubbel mängd kalorier i jämförelse med vanlig välling och alla viktiga näringsämnen så fram till idag har intaget av vad hans kropp kräver inte varit några större problem) och mattränat med vanlig mat.
Douglas har ett kromosomfel som gör att han har omogen munmotorik. Varför han inte vill äta ibland och är väldigt selektiv med maten har vi ingen aning om, men med tanke på att han ofta är sjuk så är det kanske inte så konstigt. De misstänker även att han har reflux och alla som har haft halsbränna vet väl att man inte alltid är så sugen på att äta. Vi väntar på gastroskopi och ph-mätning.
Han är väldigt infektionskänslig och har haft 17-18 öroninflammationer sedan han var 1 månad gammal trots att han har rör. Han har stora problem med sin mage (stenhård sedan födseln). Anledningen till att vi börjat misstänka att han åter är känslig mot komjölk är att han i flera månader nu har varit väldigt slemmig/hostig och kräkts mycket. I samma veva som detta började så började han även dricka väldigt mycket mjölk och äta mycket yoghurt. Vi har tagit bort vanlig mjölk och yoghurt den senaste veckan och kört med solhavre och yosa i stället och kräkningarna och slemmigheten är som bortblåst. Tyvärr har hans dietist haft julledigt, men är tillbaka på jobbet imorgon igen. Vi har många gånger försökt byta ut majsvällingen till andra vällingsorter med bättre fiberinnehåll för att få i gång hans mage, men han har bara accepterat majsvällingen och sondnäringen. Där finns en sondnäring som inte innehåller mjölk....frågan är bara om han kommer att äta av den.
Tack igen för ditt svar!

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv