Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ingen större skillnad mellan män och kvinnor

Skrivet av Eszter
om tar hänsyn till körsträcka BÅDE för personbilar och yrkesbilar. Det är ju nästan bara män som kör i yrkestrafiken och dom kör väldigt generellt sett och med hänsyn till deras enorma körsträckor. Undersökningen gällde privata personbilar. Sen finns det andra skillnader som är större än mellan män och kvinnor, t ex mellan landsbygd och tätort. Bönder (eller vad dom nu är på den svenska landsbrygden) är mycket fullare och använder inga bilbälten och kör dubbelt så fort som tillåtet. Kvinnor på landsbydgen är lika farliga som män i städerna.

Men den stora skillnaden är män mellan 18-25. Det är dom som är livsfarliga: de är tidsinställda bomber som kan explodera när som helst.

Sen är det stor skillnad på sjukhusstatistik och polisstatistik. Cyklisterna är lika mycket inblandade i olyckor som bilisterna i sjukvårdsstatistiken och då blir det mycket fler kvinnor, för dom cyklar!! Och skadar sig svårt.

Kvinnor vill ha mycket hårdare regler och straff i trafiken än män, dessutom.

Jag föreslår att män inte får köra bil själva förrän de är 25. Alla cyklister måste ha hjälm och cykelkörkort i skolan. Alkolås måste införas snarast. Bilar skulle inte få gå fortare än 130 och de skulle inte få axas fortare än 15 sekunder till 100. Att döda eller svårt skada nån i trafiken skulle straffas som dråp. Rattfyllerigränsen skulle vara 0,0. Man skulle inte få tillbaka körkorten överhuvudtaget om man dödar eller skadar nån eller kör full. Det skulle egentligen finnas en färdskrivare i alla bilar som registrerade hur fort man körde o s v.

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv