Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Inte så enkelt!

Skrivet av Anna
Det finns ju många feminismer. Allt ifrån radikala likhetsfeminister till den andra på särartsidan. Att det skullle vara så enkelt att döma alla som artikelförfattaren gör gällande är för mig svårt att se. Och visst finns en tendens att kvinnonormen kommit att likna mansnormen alltså vit och medelklass i väst. Detta är ju en kritik som många t.ex. svarta kvinnor tagit upp. När jag läst genusvetenskap tycker jag också att det är något som diskuteras och även problematiseras.
Vad gäller biologisk forskning är jag betydligt mindre insatt, men vet i alla fall att inte den heller är entydlig. Det finns forskare som säger sig kunna förklara biologiskt alla klönsskillnader och andra som menar att det är mycket svårt. Det finns tom. biologer som menar att det (pga. hormoner) finns fler än två kön.
Att feminism skulle vara ett hot mot samhället är nosnens enligt mig. Om alla feminister var radikala likhetsfeminister kanske, men nu befinner vi oss på olika delar av den feminiska skalan och även den traditionella politiska höger-vänster skalan.
Anna

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv