Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Lite svar om sömnen

Skrivet av Hulm am Totil +
Jag gick alltid promenad med Totil, och då somnade han inom 5-10 minuter. Första gångerna vi provade att sova på dagis var jag med, då låg han lite på sin madrass, men ville sedan upp. Sedan tyckte vi (jag och personalen) att det var lika bra att de provade, då hade han också legat en liten stund på sin madrass men sedan gått upp och då la de honom i vagnen, vaggade den en liten stund och så somnade han. Jag tror de har frågat någon gång efter det om han vill sova på en madrass, men han väljer vagnen, och de behöver inte ens vagga honom. Det är tydligt att det är en trygghet för honom så här i början.

Någon gång efter jul (snarare februari) tänkte jag be personalen föreslå för honom att han sover på madrass med de andra barnen, men det är ju ingen brådska. Jag skulle föredra det så blir vagnen ledig, men det viktigaste är ju att det funkar på dagis.

Totil är lite klängigare/mer gosesugen än vanligt, och han sover längre på mornarna, men är annars inte så mycket tröttare än innan (iallafall inte så han somnar tidigare ;O) Han har en dipp vid halv fem eller så, men sedan håller han igång till nio-halv tio. Men han påverkas inte så mycket av att vara lite trött, det är svårt att se trötthetstecken, och han blir inte särskilt kinkig heller. Vi hoppas väl att han ska somna något tidigare på kvällen så småningom. Vi har dock inte väckt honom på mornarna, det funkar bra att vi går upp och äter frukost och duschar medan han sover, sedan när han vaknar smäller vi i honom ett ägg och sedan drar vi till dagis ;o)

« Tillbaka till trådstarten