Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Försök till svar

Skrivet av Helena (m E)
Nej, mna ska inte behöva vänta så länge! När vi efter en lång väntan fick komma till audionom och fick vår misstanke bekräftad fanns det helt plötsligt hur många tider som helst för att undersöka hörseln. Är ni allvarligt oroade, och inte bara normalt "nojiga", ska ni stå på er och se till att få komma till audionom snabbare än så.

Sen kan det handla om helt andra saker, till och med vatten i öronen kan påverka hörseln. Men ni får försöka göra enkla hörseltest hemma, klockor, grytlock och annat. Tyvärr är det aldrig fullt tillförlitligt.

Jag är också språklärare och har sörjt den förlorade första hörseln länge, det ska ju vara så viktigt. Samtidigt har jag mött flera barn som inte hört som små, men efter att ha fått ci vad 3-4-årsåldern har de tagit igen väldigt mycket och man kan inte förstå att de inte hört under de första åren av sitt liv.

Försök förresten teckna med henne. Även om det visar sig att hon hör kommer hon säkert att tycka att det är roligt och stimulerande, och ni får kanske bättre kontakt med henne på köpet. Det är inte svårt, man kan hitta på egna tecken.

Lycka till och berätta mer om hur det går för er!

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv