Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad skönt...

Skrivet av Pling m. Axel-00 (mikrotit) + Erik-04
om problemen med Linnéas öra försvann med proppen! Den måste ju satt ned hennes hörsel ordentligt. Låter ju underbart att ni märker hur hon genast reagerade på ljud. Trist att den inte upptäckts tidigare, men skönt om det var det enda felet.
Ja, Axel "klassas" som ensidigt hörselskadad/döv. Läkarna har väl hela tiden inte tyckt att det varit så allvarligt eftersom han hör med ett öra. På Hörsel & Dövenheten har man tagit betydligt allvarligare på de speciella problem som kan uppstå då man är ensidigt hörande. Informationen har varit nyttig och när Axel började på dagis var spec. pedagogen där och informerade. Innan dess var hon på ett hembesök och informerade oss. Nu senast när Axel bytte avdelning skötte jag infon själv. Vi har också via Hörsel & Dövenheten kontakt med andra föräldrar och barn med mikrotit. Oerhört givande att träffa andra i samma situation och dessutom kunna se hur äldre barn hanterar situationen. En del är opererade andra inte. Mycket nyttiga diskussioner brukar det bli när vi träffas. Vi har också bjudit in SO Wikström som opererar mikrotitpatienter i Malmö. Han verkar kanon och om/när Axel ska opereras så har jag fullt förtroende för honom.

Såg att ni fått tid senare i vår. Lite lång väntan, men förhoppningsvis kommer ni se mer och mer tecken på att Linnéa hör bra nu när proppen är borta.

Många kramar!

« Tillbaka till trådstarten