Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Det där med HB---MariaX *långt OT*

Skrivet av Ambiente
Undrar lite om du fått det utrett? Sen undrar jag även om din kille (eller du?) är sydlänningar dvs. medelhavsländerna och därkring?

Jag har själv lågt HB och är född med det pg.a av att vi i vår familj på min pappas sida har en blodbristsjukdom som heter Thalassanemi Minor och det visar sig med lågt HB, dvs. för få röda blodkroppar.

Det är INTE alltid lågt HB är lika med järnbrist. Det är det man direkt påpekar men det kan lika gärna vara en blodbrissjukdom dv.s att man har för få röda blodkroppar som i mitt fall.
Det är inget farligt eller smittsamt men det är ärftlig, men man kan vara väldigt trött eller ha lätt för att bli trött. Men är man som jag född med det så är man van och vet inget annat.
Min egen flicka har inte det men min kusins båda pojkar har fått det efter henne och har alltid lågt HB

När jag var gravid så sjönk mitt HB till 75 och min barnmorska var hispig. Propsade på att jag skulle käka järntabletter trots att jag sa att jag inte har järnbrist vilket också påvisades när jag mådde illa av järntabletterna och prover togs på Blodcentralen på hennes inrådan och remiss. Mina järndepåer var helt normala trots det låga HB´t.

Råder dig att kolla upp det och utgå inte alltid för att lågt HB = järnbrist. Det behöver det inte vara.

Hoppas ni reder ut det.

« Tillbaka till trådstarten