Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Oj då! *långt*

Skrivet av Alven
Vi är många här som undrat var du har varit. Det låter ju inte alls kul! Jag fick några tankar när jag läste ditt inlägg, kanske hjälper det inte alls, bortse i så fall från det jag skriver...

Om lillan inte vill äta mat men äter clementiner ur handen kanske hon kan tänka sig att äta om hon får äta själv? Kanske kan hon få sitta med när ni äter och plocka med makaroner, majskorn, smörgåsbitar, banan, äpple... funkar det tror du? David gillar inte mosad banan men om han får gnaga på en hel banan är han jättenöjd.

Att bebisen bara vill bäras känner jag igen. Jag löser det så att jag bär David på ryggen i sjal, eller maken i Ergo-sele. Då har vi händerna fria och kan laga mat, damsuga, surfa etc utan att han är "i vägen". Just David är alltid nöjd om han blir buren, fram eller bak spelar mindre roll. Men det kanske du redan har testat?

David hade också tredagars feber strax före jul, och det var urjobbigt minst sagt. Han rtotalvägrade all annan mat än mammamjölk en lång tid efter det, men till slut lossnade det (det tog ett några veckor). Nu äter han sina två mål per dag igen, och jag har just idag infört gröt till frukost också.

Som Nina skriver har de flesta slutat amma vid 12-årsåldern... klen tröst kanske, men kolla gärna in på "barnmat" under Råd och recept, där finns flera som varit i din sits och som kommit ur den.

Till sist villl jag skicka ett gäng uppmuntringskramar och hoppas att de värmer lite... *kram*

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv