Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

ja just det....

Skrivet av Lee med 6 st +bf 25/5
Jag äter både råa ägg och rått kött när jag väntar barn....jag vet att man inte ska, men har tyvärr nojja på det och klarar mig helt enkelt inte utan.

Men jag lärde mig nere i Spanien för några sommrar sedan , att det man är "rädd " för med ägg är ju salmonellasmittan. Den sitter inte inne i ägget utan utanpå skalet(från kyckligens avförinfg...sorry).
När man då knäcker ägget så kan ju en del av innehållet komma emot utsidan av skalet och på så sätt får vi i oss ev. smitta.
I Spanien fick jag tipset att alltid tvätta äggen mycket noga , med lite diskmedel för att få bort allt "skit". I Sverige ska ju äggen tvättas innan de kommer ut i butiken, men jag har ofta fått ägg med fjädrar fastklibbade på, så jag vet inte hur petigt det är med sådant.

Om man nu tar till alla tvättåtgärder och är lite noga när man knäcker äggen , så tror jag nog att det är helt ok.
Min egen teori i detta , ska jag väl påpeka.

« Tillbaka till trådstarten