Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Så här är det hos oss

Skrivet av Lee, mamma till Raffe + 6 till
Raffe har varit en fast föda vägrare tills nu. Han äter dock inga hela måltider av något utan kör smakvarianten på allt som vi andra stoppar i munnen.
Det finns mycket som man anses bör göra och kunna vid 8 månaders ålder , men ändå är det ju väldigt individuellt. Jag tänker inte forsera något och tycker att det är ok att ge välling istället för fast föda ett tag till.

Raffe och närhet är en liten sak för sig. Han har nog lite som Elsa att det är ok med en armlängds avstånd, speciellt när han är pigg och mätt. Jag tror att det har att göra med att han vet ju att jag alltid finns till hands och då behöver han inte mig under tiden han upptäcker nya saker. När han sedan blir trött vill han gärna sitta i knät men aldrig för att luta sig och gosa utan bara för att känna att jag finns. Gosa gör han på kvällen i vår säng och på morgonen när han vaknar. Han gosar ganska hårdhänt, nyper en med sina små klor i ansiktet och borrar in tårna i en mage eller lår :)
Hans äldsta syrra var likadan, de andra har varit mer för närkontakt någon mer än den andre. Mitt stora gospaket har jag i mitt 5:te barn han fyller snart 5 och är fortfarande mammagos.

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv