Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Inte för att spara pengar då...

Skrivet av Pinalen bf 3/9
Vi köpte en begagnad spjälsäng inkl (skumgummi-)madrass för 150 kr. Den var jättefin, lite "mörknat trä" på vissa ställen men inga bitmärken eller annat ofräscht.

Bara materialet till en hembyggd spjälsäng kostar säkert mer än 150 kr (om inte din syster kan köpa billigt genom jobbet eller så) och sen tillkommer ju madrass. Fast det är ju roligt att ha en hembyggd säng om den är gjord med finess, så för den saken kan det ju vara kul. Men för att spara pengar tror jag inte på idén.

Man skall ju tänka på måtten som sagt, så att de passar madrasser och följer säkerhetsnormer. Max 7 cm får det vara mellan spjälorna om den skall anses säker. Madrasser finns i två standardmått, 55x115 cm och 60x120 cm (och så IKEAs egna mått 55x112 cm).

Om man tycker det verkar krångligt att bygga sängen med höj- och sänkbar botten så kan man ju göra framsidan höj- och sänkbar istället. Då kan botten alltid vara i "bottenläge" och så höjer man sidan när bebisen börjar sätta sig upp. Kanske till och med att man gör framsidan avtagbar (om botten är fast så blir ju sängen stadig ändå) så har man en liten "soffa" när barnet växer ur spjälsängen.

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv