Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Mängden folsyra

Skrivet av Ina funderar
Fast det är väl inte 400 mg som vi ska ha i oss utan 400 mikrogram? Det är ju en enorm skillnad på mg och mikrogram. De folsyretabletter jag köpte på Apoteket är iaf på 400 mikrogram.

Om folsyreinnehållet i de olika råvarorna och matvarorna du räknade upp är i milligram så borde det ju vara jättelätt att få i sig tillräckligt med folsyra.

Jag har inte ätit folsyra under största delen av graviditeten eftersom jag har svårt att svälja tabletterna. Jag mår illa varje dag ändå men jag har lagt märke till att jag oftare får spy om jag äter folsyra.

Det viktigaste är faktiskt inte att äta folsyra UNDER graviditeten utan att man gör det innan man blir gravid, helst några månader innan. Och folsyran "gör bara nytta" under de första veckorna vad jag förstått.

Förr i tiden hade man inga tabletter och det föddes ju friska barn då med. Jag tror att det viktigaste är att man äter varierat och sunt, och inte glömmer grönsaker, rotsaker och frukt.

Jag undrar hur länge folsyra lagras i kroppen med tanke på att man helst ska börja äta det månader innan man blir gravid... Jag åt folsyra dagligen under flera månader 2001-2002, det finns ju säkert inte kvar i kroppen nu, men kan ju hoppas att kroppen ändå kompenserade för en eventuellt brist redan då. *långsökt*
Nåja, jag tror att det är mer skadligt för bebis att jag äter folsyra men inte får behålla maten än att jag struntar i folsyran, äter medvetet och faktiskt får behålla maten.

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv