Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Elburen värme?

Skrivet av gammelmor med Magnus
Betyder det att ni inte har något vattenburet system?
Har ni direktverkande el och vill byta till något annat måste ni investera i ett vattenburet systen för sådär 80 - 100 000 kronor. Sen tillkommer värmekällan.

Alternativet för hus med direktverkande el är luft/luftvärmepump (ej uppvärmning , endast värmeåtervinning) och att minska värmeförlusterna genom fönster och "klimatskal" d v s tak och väggar. Bättre isolering och fönster som inte släpper ut så mycket värme. Det är dyrt.

En hel del värme försvinner med varmvattnet man häller ut. Jag känner inte till att det finns några "avloppsvattenvärmeväxlare" på marknaden men jag önskar att det fanns.

Just nu tror jag man kan få skatterreduktion med upp till 70% för solceller men jag tror inte tekniken hunnit så långt ännu att man skulle kunna bli mer eller mindre självförsörjande.

Vi flyttar till direkteluppvärmt hus om knappt en månad. Det blir duntofflor, varma koftor och så småningom någon slags kamin som det går att värma vatten på. Men det är mest av beredskapsskäl. Jag får fundera vidare på hur vi kan byta värmekälla från prima el.

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv