Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hej & välkommen hit!

Skrivet av Tea m Tös 0211 & Påg 0312
Jag har i och för sig bara gjort planerade snitt så jag kan ju inte jämföra dem med akuta, inte heller med vaginalt.

Har gjort två stycken och det var underbara upplevelser för både mig och min man. Lugnt och sansat, barnet på bröstet efter en första koll. Det tråkiga var att pappan och barnet försvann till förlossningen för vägning och mätning medan jag syddes ihop båda gångerna. Jag låg och väntade på dem ca 2 timmar på uppvaket, ensamt!!! Sedan kom de dit och vi var tillsammans.

Hade inga större besvär efteråt utan kom upp och duschade morgonen efter. Snittades sent på eftermiddagen båda gångerna. Klart det kändes i magen när man reste sig upp från liggande och sittande men ingen fruktansvärd smärta inte.

Andra gången var eftervärkarna betydligt tuffare och första natten hade jag faktiskt ont och då hjälpte en Morfin-spruta i benet bra. Sedan klarade jag mig på Alvedon och Diklofenak men slutade även med dem efter 2-3 dagar.

Tycker såhär i efterhand att smärtan var ganska obetydlig i det stora hela. Visst kändes det men knappast så jag behövde jämra mig eller vråla :0) Var ju på benen dagen efter och rörde på mig så mycket som möjligt för jag fick mer ont efter att ha varit stilla.

Kan rekommendera planerat snitt varmt. Hoppas du kommer fram till den bästa lösningen för dig så att du får en fin upplevelse.

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv