Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Jag har...

Skrivet av Jessica med Rebecca - 02 & Carolina 041008
erfarenhet av både planerat snitt och akutsnitt. Det planerade snittet var först och pga säte. Det var en helt underbar upplevelse. Var vaken under snittet, bebisen vägdes och mättes på operation och jag fick sen ha bebis och pappa hos mig på uppvaket. Inte speciellt ont hade jag efteråt. Klarade mig på Alvedon och Voltaren. Var uppe på fötterna redan samma dag på kvällen. Hon föddes på måndagen och jag åkte hem på torsdagen.

Gick sen igenom ett akutsnitt nu den 8/10. Fick även då vara vaken eftersom det inte var urakut. Nu fick jag vara ensam på uppvaket den första timmen. Bebis och pappa gick till förlossningen med bm och vägde och mätte och sen fick de komma till mig pga att det var lugnt på uppvaket. Behövde inte heller den här gången något mer smärtstillande än Alvedon och Voltaren. Hon föddes sent på fredag kväll, var uppe på fötterna redan på morgonen och duschade på fm. Åkte hem vid lunchtid på söndagen, dvs 1,5 dygn efter snittet. Mådde hur bra som helst så jag kände att jag lika gärna kunde va hemma.

Tycker inte att det var jobbigare efter akutsnittet, tvärtom så återhämtade jag mig snabbare. Vet inte om det har att göra med att jag kände att jag hade erfarenheten med mig från mitt tidigare snitt så jag visste vad jag hade att förvänta mig...

Oj, va långt och svamligt det här blev ;)

kram kram

« Tillbaka till trådstarten