Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

kritisk till utbildningen

Skrivet av *på besök*
Hej igen.
** Jag läser 4:e terminen nu och måste säga att jag är mycket kritisk till utbildningen. Den är oerhört teoretisk och vi är många som reagarar på att den inte alls är verklighetsförankrad till hur det faktistk är att jobba på bibliotek. Vi läser mkt om "information" i allmänhet, men inte så mkt om bibliotek känns det som. Det ingår inga praktiska moment alls.
Jag har erfarenhet av biblioteksarbete och det vi går igenom på utbildningen är inte alls förankrat till hur det går till i verkligheten.

** Väldigt mkt kurslitt är på eng. Första terminen tror jag inte att vi hade nåt alls på svenska.

** Självklart är distans ett bra alternativ om man inte kan läsa på plats, men kursträffarna blir orimligt krävande. Det kan vara 4 föreläsningar på en dag. Schemat kan vara 8-19 och sen förväntas man arbeta med grupparbeten mm efter det.

** Grupparbeten är väldigt vanligt, vi har det nästan hela tiden vilket många (inkl jag) är kritiska till. Självklart är det bra att samarbeta också men vi bor ju utspritt i hela landet och kan inte träffas o då är det inte så lätt att tex skriva uppsatser tillsammans och examineras tillsammans.

** Vi läser överhuvudtaget ingen litteraturkunskap vilket många saknar.

** Sammanfattningsvis är vi många som har känslan av att lärarna inte har så mkt tid avsatt för oss distansare. När vi har kursträffar krånglar det ofta med bokning av lokaler, bokning av datorer osv. Eftersom vi bara är där några dagar åt gången och vi är så många (ca 100 pers tror jag) blir det irriterande.

** Sånt här negativt var nog inte vad du önskade höra men jag vill vara ärlig och säga hur jag och många i min kurs upplever det.

Lycka till hur du än gör.

« Tillbaka till trådstarten