Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hej

Skrivet av Marika
Jag har ringt till sjukhuset och fått veta att handen inte ska gipsas. Det var precis som du trodde, en standardkallelse.

Vad bra det lät med en skena på natten till handen. Cordelia gillar inte heller träning speciellt mycket så vi får väl se hur det går med all extra träning som behövs efter Botox injektionen. Hon ska få tre sprutor eftersom handen är väldigt spactisk och hon använder den inte alls.

Vi ska även iväg till ortopedtekniska och prova ut skor och göra en höjning på vänster sko. Hon har en benskillnad på 2½ cm och det är enligt ortopeden väldigt ovanligt vid en hemiplegi. Hon har även något fel på högerbenet som gör att hon får en skena till den foten också. Troligtvis är hon överledad så han började snurra om att hon kanske fått fel diagnos (men tog tillbaks det senare i samtalet).

Ja, alltid är det något nytt som vi måste ta tag i och acceptera runt vår lilla tjej. Det är inte alltid så lätt att bara ta varje negativt besked och trampa vidare med friska tag. Sedan i somras har vi även fått börja gå hos ögonläkaren eftersom hon skelar mer och mer. Ev. blir det glasögon snart. Sedan kommer talet inte igång så nu har vi fått gå på teckenordskurs på hab för att lära henne teckenkommunikation. Vidare växer inte huvudet som det ska och när även ortopeden började snurra om fel diagnos, fel på även höger benet och att det är något med hennes höft så gick nog luften ur mig rätt mycket.

Det är ju jul snart så det är bara att gaska upp sig. Om jag inte skriver mer nu på ett tag så vill jag i alla fall passa på att önska er alla en God Jul!

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv