Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Stå på dig

Skrivet av cajza m lillstumpan
Läste just ditt inlägg och konstaterar att våra döttrar hade precis samma vikt och längd vid födelsen *ler*
Vår dotter är idag 18 månader. Hon fick under sin första levnadsvecka konstaterat en kromosomavvikelse. Den syns inte direkt utanpå och genetikern sa dessutom att den hade inte upptäckts vid FVP. Hon saknar liksom Douglas här ovan en bit på kromosom 13 fast inte änden utan en bit på mitten.

Vi har haft väldigt god hjälp av barnhabiliteringen från första början och har där en läkare med tjockt skinn på näsan som har varit till väldigt stor hjälp.

Våran tösabit är väldigt söt, och håller på med tungan och spruttar på hela dagar ibland precis som du beskriver. Hon kan dock inte sitta själv, men har just börjat sträcka sig efter saker vi håller fram. Vi har under hennes levnadstid varit med om hur mycket undersökningar, ingrepp och allt som kan tänkas. Det mesta beroende på kromosomavvikelsen.

Hon har varit duktig på att äta, jag ammade henne tills dess hon var 8 månader, sedan övergick hon till flaska och gröt. Efter en misslyckad sövning inför en MR röntgen slutade hon att äta och hon har sedan i somras en knapp i magen för matning. Sedan hon fick sin knapp har också hennes framsteg kommit tillsammans med tänderna som dök upp för några veckor sedan fyra på en gång.

Det finns mycket att berätta, men jag hoppas du står på dig och får igenom en kromosomavvikelse. Tycker det verkar märkligt att läkaren kan säga som han har gjort till dig, dels att det skulle synas på FVP dels att kromosomfel syns utanpå.

maila gärna om du vill [email protected]

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv