Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Fällhundar!

Skrivet av Kerstin
Hej Balders matte!

Du kanske har sett mina inlägg där jag "klagar" på samma sätt som du? :D Jag får emellanåt tokbryt på fällningen och utan min mopp hade jag inte klarat det!

Det är bara att bita ihop och härda ut, och moppa på! Jag har iofs begränsat utrymmet för vår hund så sovrummen är förbjudet område, men visst har vi hundhår även där. (Följer ju med på strumporna).

Om du badar din hund, och när han är schamponerad och du sköljer, så ta på dej ett par gummihandskar (typ diskhandskar) och massera pälsen mothårs. Allt som kan lossna, lossnar då. Men var beredd på att ha en assistent i badrummet, för du måste kanske ha hjälp med att rensa silen i badkar/dusch från hår.

Ta ut hunden när han är halvtorr, (utomhus) och fortsätt gummihandskmassagen där, avsluta med en vanlig borstning. Då har du gjort dej av med en stor del av det lösa håret, och det tar några dagar innan han släpper mer död päls. Efter 5-7 dagar upprepar du bad och gummihandskmassage om du orkar, på det här sättet har jag gjort när det varit jobbigt och det har fått ner hårmängden inomhus.

Och så köper man en trim/klipphund som nästa hund! *ler brett* (Det tänker jag varje gång som fällningen är så kraftig som nu)

Vet hur du har det!

« Tillbaka till trådstarten