Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Reptiler...

Skrivet av Ormen
...har inte salmonella. detta är en vanlig misuppfattning, men det händer väldigt väldigt sällan att en reptil har salmonella, och då är det i princip alltid sköldpaddor som är viltfångade och illegalt importerade. dessa är dyra och svåra att få tag på, och köper du djuret hos en seriös uppfödare så är är risken minimal, för att itne säga obefintlig, att du får ett salmonellasmittat djur.

En geckoödla, till exempel, är perfekt till ett barn. Den är liten, den är ytterst snäll och tålig och kräver inte särskilt mycket plats eller tid, ifall nu intresset skulle svalna från pojkens sida. nackdelen är att den äter syrsor, vilket många (föräldrar!) tycker är otäckt.

annars kan man faktiskt "låna hem" ett djur och testa i en vecka. gör klart för sonen att ni kanske inte alls kan behålla hunden/katten/hamstern eller vad det nu är. en seriös handlare låter dig komma tillbaka med djuret om det itne skulle funka. testa t ex chinchillor, de brukar vara mindre allergiframkallande, eller hundraser som t ex pudel eller bichon frisé.

...och allt detta vet jag eftersom jag är allergiker själv och alltid älskat djur :)

« Tillbaka till trådstarten