Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Beror lite på...

Skrivet av K-line, River, Meadow & Snövits matte
Dels handlar det ju om valpens personlighet hur mycket den kräver. Sedan handlar det om barnens personlighet och deras ålder hur mycket du kan lita på dem att de kan låta valpen vara ifred och inte hitta på dummheter.

En valp behöver ju som du säkert vet ca 1 månads bebisvård för att aklimatisera sig och bli hyfsat rumsren. Jag vet ju inte om du är hemma eller om du kan ta ledigt. Vill bara påminna om det faktum att valpen behöver en bebismånad.

Att träna en hund utan att leva på brukshundsklubben tycker jag fungerar utmärkt. Jag menar ni tar ju promenader och då kan man ju slå två flugor på smällen. Det kanske är så att barnen är så stora att de kan delta? Kanske är det något barn som i framtiden kommer vilja tävla och träna agility med hunden.

Bara för att en hund inte är bruks- eller lydnadschampion betyder det inte att den är odräglig eller understimulerad. En hunds främsta mål är att vara en god familjemedlem och därför är det den lydnad som krävs för att den skall passa in i er familj som är den primära.
Stimulera en hund mentalt kan man göra på så många sätt. Enkelt t.ex. är ju att gömma godis som hunden får leta upp. Detta är ju ett moment som både du som vuxen och som barnen kan utföra. Jag brukar också leka "vilken hand" med mina hundar.

Ja, en hund kan bli precis hur mycket och hur lite arbete som hels. Huvudsaken är att hunden mår bra!

Får jag vara lite nyfiken och fråga vad det är för ras?

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv