Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hej!

Skrivet av Karin
Alla färger är inte helt lätta att förstå! Ändå värre när de står med ems-kod.
Jag skall göra en lite snabb beskrivning.
- Solida fäger (enfärgad), tex svart, vit, choklad mm.
- Sköldpaddor är flerfärgade. Tex är en svartsköldpadda mestadels svart osv.
- Tabby/agouti (spotted mm) innebär mönster.
- Maskat (burma, tonkanes, siam) innebär helt enkelt att de har färg i ansiktet, på ben och svans men är ljusa (varierande utifrån vilken typ av maskning) förövrigt. En maskad katt har blå ögaon, en tonkanes har mer färg över kroppen och mer turkosa ögon.

Det var en väldigt enkel genomgång. Du kan gå in på http://www.rexunited.com/sweindex.htm välj rexinformation och sedan färggalleri, där finns massa bilder på olika färger.

Vad gäller kön på katten så är det ju lite olika vad man "vill ha" så att säga. Killar är ofta mer kramiga och lätta, men själv så gillar jag nog tjejer mer. De är lite mer envisa och bestämda, samtidigt är de så otroligt mysiga. Sedan skall man ta med i tanken att en honkatt kostar mer att kastrera och skall den vara till sällskap så är det ju ett måste. Mer än så är nog svårt att råda, fundera över vad som kan passa in i din grupp helt enkelt. Jag gillar hankatters mysiga sätt, men är ändå mer glad i tjejernas temperament och stora tillit. De flesta som skall ha en sällskapskatt väljer nog hankatt eftersom de är lättare att ha.

Hoppas du blev något lite klokare av detta!

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv