Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Låter helt normalt

Skrivet av muppet
Det ÄR inte lätt att ta in en helt ny "flockmedlem". Jag vet inte hur jappetiken haft det vad gäller socialisering mm, men att hon är "rädd" för er andra hund skulle jag se som ett helt korrekt hundbeteende. Hon är ny i er "flock", vet inte hur hon står i rang, och visar därför undergivenhet. Det du tolkar som rädsla är med största sannolikhet hennes sätt att visa att hon är ny och att hon vet det. Hundar och människor fungerar inte på samma sätt.

Beroende på hur säkra matte/husse/barn samt tidigare hundar är på sin rangordning så kan det ta ett tag innan allt "funkar". 2-4 veckor från det att det nya hunden har anlänt så kan det vara ganska problematiskt ffa hundarna emellan. Det är oerhört individuellt och man ska ALDRIG säga att "den rasen" beter sig på ett visst sätt.

Mitt råd är att bara låta hundarna vara, de kommer att fixa det på egen hand. Den första kommer förmodligen att "mobba" den nya och dessutom på ett ganska hårdhänt sätt. Håll uppsikt så det inte urartar bara. Tro mig, det kan både låta och se ut som att den nya hunden håller på att bli dödad... men det är VÄLDIGT sällan som det är någon fara.

Ja herregud, senaste gången vi fick in en valp i flocken blev vi väckta av totala avgrundsvrål sådär 3-4 ggr/natt i flera månader, för att inte prata om hur det var på dagarna LOL. Man lär sig snabbt att se såväl som höra vad som är uppfostran/"tillplattning" samt vad som är farligt, bara man är lyhörd.

« Tillbaka till trådstarten