Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Jag skulle välja... (långt)

Skrivet av Wolf
ett annat bolag än Assistansia idag, då de har turbulens och förlorar en massa kompetent personal,
bla deras enda utbildade jurist har slutat och gått till ett annat bolag.

Angående ersättning, är väl insatt då vi själva är inne i djungeln angående bidrag och hjälp med en måttlig/gravt autistisk dotter.

De pengar som staten betalar ut till FK är 205:-/tim oavsett utförare. Dessa pengar skall betala alla utgifter man har för den anställde (förälder, utomstående) dvs. arb.giv.avg., sem. pension, lön etc.
Avgiften som assistans bolagen tar ut varierar men RFV rek att de skall ta 12% i admin avg.
De pengar som blir över efter de ovanstående betecknas av vissa företag som trivselpengar, vilket stämmer till en viss modifikation. De är skattefria och skall användas av den som är sjuk i dess fritid och PA utbildningar etc. Debatten om detta är att tidigare har man inte behövt redovisa vad de används till, men staten kommer kräva att man redovisar vad de har använts till. Skillnaden om man använder sig av en privat utförare vs kommunen är att de privata (flesta fall) betalar ut dessa pengar till brukaren, medans kommunen behåller dem som en avgift till deras
kommunkassa, så sa i alla fall vår kommun, när jag frågade så sa de att de används till Overhead, dvs. de som inte tillför vår dotter någonting. dvs kommunpolititiker etc.
Vi har vänt oss till det företag som de som lämnat assistansia har börjat hos då jag har fullt förtroende för dem, och de lägger verkligen ner tid för att hjälpa oss och de drar sig inte för att sätta sig i bilen åka 3.5 tim enkel resa och snacka i två timmar och sedan åka hem.

Är du intresserad av deras tel. nr så hör av dig till mig på: [email protected] eller [email protected]

M.v.h.

Wolf

« Tillbaka till trådstarten