Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ring psykologen

Skrivet av amica
i skolans stödteam eller till den enhet förskolan hör till . Säg att logopeden rekomenderar att göra en psykologbedömning dvs begåvningstest, specialpedagog kan göra en pedagogisk test på förskolan. Det är dock svårt att göra detta med tanke på talet men psykologer brukar fixa det. Då kan ni få fram vilka styrkor din son har och hur han lättast lär sig.
Börja i förskoleklass med extra resurs eller sök språkklass, min son går i språkgrupp och det funkar jättebra. Kan rekomendera att kolla var närmsta ligger.De har rätt till taxi dit tror jag.
Det är bra tror jag att göra en motorisk test också för att se om han har reflexrester kvar, koncentrations, perceptions , balansvårigheter som kan tränas .Så vänta inte på att någon tar intiativ utan driv på själv om du själv vill ha svar .
Språkstörning medför ju en del koncentrationsvårigheter samt sociala problem så det behöver ju inte vara ngt mera men det är ju skönt att utesluta iaf. Det är ju av stor vikt att ni får utredning under våren inför skolstart.

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv