Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vi har en ....... (långt)

Skrivet av Lotta med Ebba & Alice -01
SEAT Alhambra, som är helt perfekt för barnfamiljen. Det är en modell lite större bil, men inte så stor som Ingrids, utan med sju säten i baksätet.

De två sätena längst bak har vi tagit bort så att vi får plats med vagnen och all packning när vi åker bort.

Men det mest fiffiga med den är att det finns inbyggda barnstolar i sätena, så man behöver inte köpa några sådana när de vuxit ur babyskydden. Ja, man får lägga till lite extra för dessa säten, men det har det varit värt. Man vänder bara sätet och så fixar man till lite med dynan och drar ut bälten och grejor så är det klart. Och dessa är lika säkra som om man skulle ha haft en Britax eller Akta eller någon annan bilbarnstol. Eftersom man vänder hela sätet så får de plats bra med benen så de växer aldrig ur detta säte pga att de blir för långa, och barnen kan då åka bakåtvänt längre än vad de annars kanske skulle ha gjort i en vanlig bakåtvänd stol.

Vi har haft vår bil sedan Alice och Ebba var 4 månader och då först satt i babyskydd, och Wilma var ca 3 år. Wilma satt bakåtvänt tills hon var lite över fem år (hon blir 6 i april), och Alice och Ebba sitter fortfarande bakåtvänt.

Ja, för oss har den här bilen varit helt perfekt. Innan vi köpte den hade vi en Passat kombi, och det var ett himla bök att få in alla barnstolar i den. Och så hade vi ej något trepunktsbälte i mitten bak, vilket ju hade underlättat förstås.


« Tillbaka till trådstarten