Den här köttsoppan är vår favorit hemma. Viltskaven byter du bara ut mot grytbitar och så bryner du köttet först, kokar det sen i buljongen tills köttet är mört, sen lägger du i alla grönsaker och låter det koka som i receptet.
Souvatn köttsoppa från Älvdalen
½ rotselleri
½ kålrot
4 morötter
1 purjolök
1 palsternacka
1 paket vilt eller renskav
1 msk margarin
2 köttbuljongtärningar
1 ½ liter vatten
Salt
Kryddpeppar
Skär rotfrukterna i sockerbitstora tärningar. Koka upp vatten, buljong och rotfrukter och låt det koka 15 minuter. Lägg i purjolöken, skuren i strimlor och lägg i soppan.
Fräs köttet i margarinet och blanda i soppan. Krydda med salt och kryddpeppar efter tycke och smak.
Servera med ett gott bröd.
|