Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Låter precis som Mimi

Skrivet av Pia & Mimi
hon åt också bara några skedar barnmat, sedan var det bra. Välling var inte heller någon höjdare, bröstmjölk bäst. Hon ökade inte heller i vikt.
Vad jag har förstått nu, så skulle vi ha fått hjälp med kosttillskott, t ex sondnäring som vi kunnat ge istället för välling och som är väldigt kaloririk, men alla var bara så glada att hon levde, och detta var för 14 år sedan och man förstod inte att det var så viktigt att bokstavligt talat räkna kalorier. Och som du säger, man vill ju inte tvinga i barnet mat.
Försök få remiss till en dietist redan nu, via din kontaktsköterska. Om han äter lite så är det viktigt att det lilla är väldigt kaloririkt. Min tjej får sedan ett år tillbaka extra kalorier i form av chokladdrycker. Plötsligt har hon ökat 7 kilo på ett år, mot kanske 2-3 kilo tidigare. MImi kom aldrig igång med barnmat ö h t, hon gick direkt på makaroner och falukorv när hon var drygt ett. Hon gillade inte och gillar fortfarande inte blandad mat, t ex pyttipanna, petar ut allt utom kött i grytor, även om hon älskar grönsaker, men inte blandat med annat. Äter sallad för sig och mat för sig. Så det kan du också försöka med, att bara ge rena saker. T ex bara potatis, bara palsternacka, bara fisk osv. Blanda gräddfil och yoghurt som mellanmål och bananbitar till så blir det mer fett.

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv