Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Lunar

Skrivet av Lena_O f10+f11
Mina döttrar var yngre än 9 när dom chattade för första gången. Men man bör sitta med, för att kunna förklara direkt det som ser och tittar på.

Det finns mycket länkar man kan klicka vidare på, det är där man som förälder måste vara med och förklara. Att bara chatta är ofarligt, det är själva beteendet man får se upp med, vart chattandet leder till.

Min 11 åring är jag inte längre orolig för. Hon har nät-kompisar som hon inte är intresserad av att träffa "live". Men min 10 åring, vill ha fler kompisar att spela fotboll med. Henne har jag inte "informerat" klart ännu. Så där får jag sitta med lite då och då.

[Gränser]

Jag och deras pappa har stor datorvana, och även av Internet. Vi sätter tidsgräns vid rena datorspel. För det är som att sitta vid TVn med film efter film efter film... Vid Internet, vanligt surfande, byggande av hemsidor mm, där man själv agerar lite mer, har vi hittills inte satt någon tidsgräns.

Vi har datorförbud som straff, och det är väldigt effektivt, kan jag säga.

[Ovan]

Är man inte så van vid datorer och surfande, så kanske man inte heller ska låta sina barn göra det heller.

Tänker på det du skrev, om att mamman inte vill att dottern surfar. Det bästa är väl att träffa båda föräldrarna samtidigt, och ge dom uppdraget att TILLSAMMANS skriva ner vad dotter får och inte får göra. Kan dom inte komma överrens, så får fritidspersonalen avgöra rätt eller fel. Det är ju ändå ni som träffar flickan på dagen och ska ta itu med dom konflikter som dyker upp.

Jag har själv 100% förtroende på fritidspersonalen, när det gäller mina döttrar.

Jo, jag har själv ett ID på Lunarstorm, så kan jag fråga mina döttrar till råds, när jag "inte förstår" något. Då visar dom mer än gärna vad dom själva gör för något. Vilket gör att jag lättare kan ifrågasätta den text dom själva har skrivit på sina sidor...

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv