Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

tillåter

Skrivet av johnny
Först skulle jag ta en diskussion med mamman och pappan och fråga mamman varför hon inte tillåter det - kan ju vara så enkelt att det kostar pengar att surfa hemmifrån och mamman inte har råd. Kan å andra sidan också vara så att hon är rädd att dottern skulle lämna ut personliga uppgifter.

Jag har en dottter på 9 år och hon använder inte Lunastorm så mycket, föredrar hogwarts.com men jag tror att det finns en del fördelar med internet på så sätt att barnen får en chans att "träffa" nya kompisar på internet som dom inte träffat förut, lära sig dator, lära sig skriva mm. Samtidigt är det klart en risk att man lämnar ut känsliga/personliga uppgifter och kan råka illa ut.

Jag har "smygkollat" på min dotter några gånger för att se så hon inte lämnar ut uppgifter om sig och det har hon inte gjort (vi har försökt förklara att det kan vara farligt).

Jag är lite klyven till om det ska vara tillåtet eller inte, som din fråga är, men jag tror jag kan lita på dottern så hon hade fått göra det på fritids eftersom hon gör det hemma (det är ju lika stor risk att hon lämnar ut uppgifter här som på fritids - eller som i ditt fall hos pappan). Varför inte fråga om tillåtelse för alla barn så har ni ryggen fri?

Däremot tycker jag inte barnen ska sitta så mycket framför datorn som de gör, speciellt inte nu när det är fint väder och de hellre ska vara ute och rasta av sig.

« Tillbaka till trådstarten