Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Jösses vilket slappt argument

Skrivet av MarieLouise
Ett par filmer i sträck?? Det låter ju som om ni har en massa tid tillsammans om barnet hämtas från dagis och sen placeras framför Tv/dator ett par filmer. (NOT!!)
Det är lätt att säga att man inte har tid men som förälder har man faktiskt ett ansvar och det är bla. att man ska aktivera sitt barn på det bästa sättet man kan. Man kan ju låta barnen vara delaktiga i matlagning och städning och låta dem hjälpa till med småsyskon i den mån de vill och orkar. Men att sätta barn framför en TV eller en dator det tror jag då rakt inte stimulerar dem till att leka ensamma eller att vara kreativa utöver andra saker än Tv films lekar.
Visst är det jobbigt att ta hand om de små samtidigt som man jobbar och ska ta hand om allt hushåll- MEN, det gäller bara ett par år och efter de åren har man om man har tagit sitt "ansvar" ett barn som inte känner att det har varit i vägen eller till last när andra sysslor har uträttats, istället har man ett barn som kännt att det har varit med och gjort nytta och som kanske till på köpet växer upp och blir en ansvarstagande vuxen med känsla för sin "plikt" mot medmänniskor. Jag menar om inte ens vi föräldrar orkar ta vårt ansvar hur ska vi kunna kräva att samhället ska ansvara för våra små guldklimpar???

Jag vet att jag låter rabiat och bakåtsträvande men jag menar att man ska tänka ordentligt noga innan man låter tekniken "passa" våra barn. De är människor och vårt samhälle går mot en mer datastyrd komunikation där du inte behöver träffa någon för att kunna överleva. Du behöver inte gå ut varken för att handla, jobba, se filmer, laga mat eller någonting nästan. Och då anser jag att våra barn i alla fall ska få den mesta kontakten med en människa och inte med en Tv eller en dator.

« Tillbaka till trådstarten