Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Mamma Erik

Skrivet av Tyskan
Verkar som du känner dig angripen. Varför? Dina argument höll inte!

MEN: Du förstod mig alldeles fel. Aldrig skulle jag vilja att någon titta på en film han eller hon inte tycker om. det gäller barn som vuxnar! Visserligen är jag Lindgren-fan, men jag läste alltid böckerna innan jag såg filmerna och jag såg inte filmerna förän jag var tillräckligt stor för att gå själv på bio, dvs. 12-13 år gammal. Hur många barn läser "Börderna Lejonhjärta" eller vad som helst innan de titta på filmen? Oftast är de för små för boken, men filmen tittar de på. Märkligt, tycker jag.
Klart, man behöver inte läser boken innan. Däremot borde barn slipper att titta på en film ensam (första gången). Jag blir alltid så skrämd att 2-åringar titta på "Bolibompa" alldeles ensam! Det tillkommer att allt svisha förbi. Video är mycket bättre än TV. Då kan man ta en paus, när det behövs att prata och man kan få repititionen. Den är ju så viktig för barn!
Var någonstans ligger gränsen när barn får titta själva? Jag vet inte, det beror nog på både barn och film, men jag skulle gissa vid 10-11 år kanske?
Jag har dock inga barn än som är så gamla. Mitt äldsta barn är 3 år och hon får inte titta på film än (förutom når vi är på besök någonstans) eftersom jag anser att det är onödig.

« Tillbaka till trådstarten