Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Håller med bla Mamma erik

Skrivet av Maria & Patrik 030306 + 2 stora
Mina barn har fått se filmer de inte har åldern inne för samtidigt som de inte får se vissa filmer som de har åldern inne för.

Sagan om ringen fick min kille se när den kom ut på vidoe (han var 8,5 då) Nu sista delen ska vi se hela familjen på bio (okej då Patrik får inte följa med *L*).

Folk som blir våldsamma lider ofta av självupplevda trauman som misshandel och krig. Det är verkligheten som gör människor våldsamma inte filmer.

När bröderna cartwright visades på tv för första gången så var det väldiga disskussioner om att det skulle fördärva ungdomen och göra dem våldsamma. Ingen idag skulle väl stänga av tv:n för det är för våldsamt. Samtidigt är våldet i gamla västern ofta värre än i många av dagens actionfilmer. Man skjuter och dödar massor i västernfilmer.

Det är bara man själv som förälder som kan avgöra vad ens barn bör se. Jag går inte in och berättar för andra hur de ska uppfostra sina barn och inte heller vilka filmer de bör låta sina barn se. Även om jag personligen tror att 5mm är mer skadlig än jurassic park.

« Tillbaka till trådstarten