Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Mitt motiv...

Skrivet av Margurit m 3 barn
till att begränsa TV för barnen är att jag tror att små barn (som tex min 4-åring) har fullt upp med att upptäcka världen och bearbeta alla intryck som det möter i sin vardag. Jag tror helt enkelt att barn i dag översjöljs med alldeles för mycket intryck, mer än de hinner bearbeta.
Jag tycker inte att det är bra för vuxna heller, tycker ofta att man hamnar i att bara sitta och zappa mellan olika program som man egentligen inte vill se.
Jag tror att barn har svårare än vuxna att slita sig, det krävs ju en viss viljeansträngning för att stänga av.
Barn har inte heller samma förmåga att tänka kritiskt (helt naturligt) och kan inte analysera om de ser tex reklaminslag och tänka att det här är ett företag som vill tjäna pengar på att jag ska köpa deras produkt.
Jag tycker dessutom att många barn verkar få se betydligt mer på TV än vad jag som vuxen skulle orka med, jag skulle tex inte själv orka se 2 filmer på raken men vet många barn som gör det på tex helgmornar.
Jag tycker att det är lägga för stort ansvar på barn att själva bestämma hur mycket de ska se.
Datoranvändning behöver jag knappt begränsa eftersom det inte finns så mycket i datorn som dottern tycker är kul (finns typ bara petienser och ritprogram)
tycker som sagt inte att man behöver ha samma regler, men i praktiken har vi nästan det, jag tittar inte ens på TV varje dag, utan mest om det är något jag vill se.
Och jag tycker att det är lika viktigt att vuxna rör sig :-)
mvh

« Tillbaka till trådstarten