Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Håller med

Skrivet av ac
Jag tycker också att det här med åldersgränser är bra som en fingervisning till vad barnen skall se. Den lille killen på 9 år fick tidigt se 11 års filmer, men det har vi märkt nu att det inte var lämpligt. Han har haft svårt att sova och har haft fantasin att skena iväg om vad som skall hända mamma och pappa.

Så nu är vi ganska hårda på det både när det gäller filmer och spel. Ibland släpper vi som vuxna på det, men då beror det på att vi sett filmen innan t.ex.

Jag tycker att din kommentar är jättebra, "Det finns en tid för allt!". Det håller jag med om, tänk om man skall ha gjort allt vid 12 års ålder bara för att man kan...

Jag tror på att vara konsekvent, försöka hålla på reglerna så gott det går. Att sitta med vid filmer från 11 år, t.ex. Men kanske inte låta en som är under 11 se själv.

Vad går sedan gränsen om att göra allt tidigare än vad man "får"? Är det OK att köra moppe innan man är 15? Är det OK att börja övningsköra när man är 15? Är det OK att försöka köpa cigg innan man är 18? Jag menar detta är ju också regler som någon annan satt upp, men som rent tekniskt sett går att genomföra innan åldersgränsen. Skillnaden är att här kan någon annan sätta ut ett straff mot den skyldige eller dess förälder... Bara en tanke...

« Tillbaka till trådstarten