Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Jag

Skrivet av ~Linda~
känner igen de flesta program som Tess räknade upp här ovanför *pekar* & jag minns att mina föräldrar inte gillade många av dom ;-) När jag var liten (född 1978) kom ju också den magiska *videon* som min 4 år äldre bror lärde mig att programmera & använda :-) Vi kollade på många förbjudna grejer med hjälp av den...

Enligt mig är det viktigaste gällande tv-tittande att barnen vet skillnaden på film/serie & verklighet. Är barnet tillräckligt moget att förstå/hinna med vad som visas eller sitter h*n & blir matad med osorterbara intryck? På helger brukar vi titta på nån film tillsammans & göra popcorn, jag tror att det är viktigt att ha lite pejl på vad dom tittar på & prata om det.

Vi har nyss fått Cartoon Network & Disney Channel, men tittar inte på alla grejer: vår 5-åring är förtjust i Powerpuffpinglorna (går också på 3:n - de enda tjejer han gillar förutom mej ;-) & Timon&Pumba, Aladdin & Buzz Lightyear på Disney. Sen finns det ju flera våldsamma serier som han också finner ganska meningslösa & sällan tittar på. Bolibompa brukar han inte alls vara intresserad av, tycker att det är tråkigt. Själv tycker jag att dom "duttar" så mycket i Bolibompa "nuuuu ska det bli ffiiiilm!"

Visst är det reklam på dessa kanaler, men då lär man ju barnet vad det är för något :-)

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv