Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Jag kan inte

Skrivet av Karolina med 3 barn. fd. Margurit
svara på om mycket TV-tittande är skadligt, för det vet jag ingenting om.
Jag har mest upplevt att mina barn i de perioder då de har tittat mycket på TV blivit sämre på att sysselsätta sig själva, och så fort de inte har haft något att göra föreslagit film.
Vår äldsta dotter såg på film varje dag under en period då hon var yngre och jag tycker att hon under den perioden hela tiden ville bli "sysselsatt" när hon var hemma och inte såg på film.
Nu har vi sedan ett år tillbaka varit väldigt restriktiva (de tittar bara på helgerna) och jag kan säga att jag faktiskt märker stor skillnad.
Min 4 årige son är hemma mycket (får bara gå 15 t/v på förskolan. pga bebis)och jag är inte direkt den pyssliga eller bakande typen :-) Men han är verkligen helt otrolig på att sysselsätta sig själv, har alltid något projekt på gång. Jag kan ju inte säkert säga att det var för att min dotter såg mer på TV som hon hade svårare att leka själv, men jag tror det.
Farligt eller inte så kan jag för egen del säga att det har underlättat otroligt för oss vuxna sedan vi drog ner på Tv-tittandet. Bara att slippa tjat om tv, eller att passa Bolibompa (som för oss nästan alltid krockade med middagen) + att de mycket mer sällan "inte har något att göra".

Hoppas att du inte tog illa upp. Men det var i alla fall min åsikt.
Mvh

« Tillbaka till trådstarten