Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Skitstövel

Skrivet av Ellen
Hej!

Jag vet att jag svarar sent, men hoppas ändå att du läser detta.

Jag förstår din oro, och den är verkligen befogad. De flesta människor förändras ju inte över en natt precis, och undersökningar har ju visat att om det är kvinnan som gör mest i hemmet redan innan man får barn så är det hon som fortsätter med det även efter barnen anländt, och då med ökad arbetsbörda.

Jag hade också foglossning. Min man hade som din svårt att förstå "mitt" problem (jag menar med foglossningen) och vi hade också skilda uppfattningar om hur och när det behövdes städas, och även plockas undan. (Han lämnade nästan allt. Det som jag hade gjort innan jag blev dålig gjorde han inte, och det som han normalt sett skulle gjort gjorde han inte heller, eftersom jag inte gjorde något.) Nu ett år efter vi fått barn är våra uppfattningar forfarande lika skilda i detta avseende.

Jag måste tyvärr beklaga att det finns så omogna "karlar". Man lär sig mycket om sig själv och sin partner när man får ont inte klarar sig själv. Den person som man kanske hoppades skulle ställa upp för en när man behöver förstår inte och är mer självisk än man kunde ana.

Vi får hoppas att din foglossning ger med sig så att du inte blir liggandes där efter att du fött barnet. Ta det lugnt de första två månaderna efter förlossningen, då är den hormonella omställningen som störst. Om din man inte hjälper dig, ta hjälp av andra.
När jag själv blev så pass att jag kunde ta mig till närbutiken så satte jag upp en lapp där, men det går ju lika bra att anonsera i tidningen, eller fråga släktingar och vänner.

Till män som inte ställer upp för sina fruar när dom har ont vill jag bara ropa "skitstövlar"!

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv