Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Kanske

Skrivet av Annette m Nea, Macke o Tess
formulerade jag mig konstigt.

Tanken med banden är att han ska läsa en text några gånger och sedan läsa in den på ett band. Detta för att han verkligen SKA läsa 10 minuter varje dag och för att han ska bekanta sig med sin egen röst (är väldigt blyg oxå och pratar inte i grupper med fler än 5). Dessutom vill läraren höra hur bra/dåligt han läser när han har lugn och ro runt sig (och inga kompisar som kan stressa). Utvärderingen ska göras tidigare än sportlovet och ev. kan annan åtgärd sättas in. Läsförståelsetestet ska däremot inte göras om förrän någon vecka innan sportlovet. Visst kan jag hålla med dig om att det är en udda åtgärd, men det är åtminstone en åtgärd. Vi har tagit om det här med att han läser dåligt sedan han gick i 3:an och inte fått någon respons alls förrän nu. Vi hade visserligen hoppats på andra åtgärder, men vi låter det börja med det här med att läsa in på band och kan då kanske kräva andra åtgärder innan jul om det inte resulterat i ordentlig förbättring av läsningen innan dess.

Vi står i kö till logopeden och förväntar oss att få en tid snart. Logopeden här i Trelleborg har fått extra pengar och köper in utredningar från en privat logoped i Lund. De ringde och frågade om vi ville gå privat. Därför vet jag det. De patienter som den privata logopeden ska ta ska vara utredda innan februari slut så därför bör vi få en tid ganska snart. Annars hade vi fått vänta minst 6 månader till.

Jag har hört talas om SKED, men vet inte riktigt vad det är. Snälla, berätta mer om det. Vad gör de? Vem får vända sig dit? Var finns dem? Hemsida?.....

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv