Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Det smittar alldeles väldigt på flyget...

Skrivet av Bengt (som hade vattkoppor när han var 6 år)
Mina barn hade utsatts för vattkoppsmitta flera gånger på dagis, men ingen hade fått det. Av 22 barn så var det bara den äldsta som inte hade fått vattkoppor. När vi sedan åkte till Lefkas 1995 hamnade vi vid avgågnen bredvid en familj med ett barn som hade vattkoppor. De frågade en flygvärdinna omnågot, och flygvärdinnan sa att hon var tvungen att kolla om de fick åka. Planet väntade 30 minuter med att lyfta och till sist fick de beksed om att de inte fick följa med.
Vi tänkte inte mer på det men två dagar innan vi skulle åka hem så fick min äldsta dotter (då fem år) hög feber och vi trodde hon var förkyld. Efter en stund såg vi kopporna.. Nästa dag hade den yngsta dottern och min fru (då 32 å) också koppor.
Jag ringde SOS kvällen innan hemresa och de rekommenderade att försöka åka hem med flyget om det gick, dvs inte "ge mig tillkänna".
På flygplatsen i Preveza fick vi köa utomhus. Det ar en lång kö med 375 personer som skulle med en DC-10. Det var många som talade om myggapparater som inte fungerade längre, konstiga utslag och andra besvär. Jag såg många koppor på de som stod i kön. Min gissning är att familjen Häger hann sprida sina vattkoppor till många personer. Det smittade exceptionellt bra i flygplanet (eller så var det en annan variant av viruset) eftersom både min fru och mina barn som tidigare inte hade haft vattkoppor nu fick det.
För övrigt ska sägas att jag var tacksam för att jag hade haft vattkoppor när jag var barn. Det är ett helv-e att få det som vuxen vilket min fru fick uppleva...
Så, sammanfattningsvis, det finns mycket goda skäl till varför man inte ska flyga iväg när man har vattkoppor. Och, JA jag vet att vi gjorde samma fel när vi flög hem, men de andra hade redan utsatts för smittan av andra och vem vill stanna en vecka eller två på ett grekiskt sjukhus i mitten av juli...

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv