Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

"sockerberoende" - utesluta socker ur kosten?

Skrivet av tessiguess
Hejsan!

Jag är nog någon som man kan kalla sockerberoende. Jag har just insett att det är sockret i min kost som är min drog och nu tänkte jag försöka mej på att hålla mej borta från det i en månad till att börja med för att se vad det ger för effekt.
Just nu äter jag godis eller nåt annat sött varje dag, i stora mängder...
Men jag har ett problem, vilka produkter ska jag undvika =totalt "förbjudna" förutom godis, läsk och andra sötsaker? Vilka bättre alternativ finns det?
Vilken bok är bäst om jag vill läsa mer?
Hoppas innerligt att ni kan hjälpa mej. För just nu har jag inte disiplin att hitta lösningen själv, det är lättare om jag ser vad jag får och inte får äta så här i början.

Slutligen. Finns det några "bieffekter" av att dra ner på socker, som humörsvängningar eller deppighet osv?

Hoppas nån kan hjälpa mej..
Svar på tråden: "sockerberoende" - utesluta socker ur kosten?

Hej!

Skrivet av  MeaLeone¤
Jag är precis som du!! Äter jag godis kan jag inte sluta, kan köpa ett kilo plockgodis (och låtsas som att det är till mig OCH sambon....men vem äter det egentligen?) Och äter jag en dag, blir jag galet sugen dagen efter också och så håller det på.

Hela hösten har jag varit helt ur kontroll, har inte ens kunnat försöka sluta. Jag har varit depppig haft ångest och gått upp säkert 10 kilo. Allt på grund av sockret. Sen läste jag Sockerbomben av Bitten Jonsson och Pia Nordström (?). Sträckläste den och känner igen mig sååå mycket. Jag gömmer godis, jag kan inte sluta när jag har börjat, jag åker till olika affärer för att handla godis (!!!!) för att jag skäms för att gå in på min "favvo godisaffär" flera gånger i veckan. Det är så löjligt.

Men sen jag läste Sockerbomben och har lagt om kosten är jag inte ens sugen förutom att jag föll igår, men jag vaknade idag, läste här och insåg...Det är en dag i taget. Har ätit exemplariskt idag, och har inget sug efter socker alls, jag är inte ens hungrig. Och bäst av allt, jag mår så jäkla bra! Jag är helt övertygad om att jag mått så dåligt under hösten pga sockret. Jag kände mig ständigt ledsen utan att veta varför, vilket jag inte gör längre.

Ja, jag skulle kunna skriva hur långt som helst ;) Men det är en början iallafall. Kolla Sockerbomben.
 

Tillägg...:)

Skrivet av  MeaLeone¤
Inga bieffekter förutom positiva och MINERALVATTEN, gärna smaksatt är min räddning.
 

Koll in på..

Skrivet av  frida
www.bittensaddiction.com
där kan du läsa om sockerberoende. Ett uttryck som förresten används alldeles för lättvindigt.
kram på dig,
 

Här är en till...

Skrivet av  malla
Jag har också tagit tag i mitt sockerätande, har också insett hur jag egentligen har stoppat i mej...Har länge märkt att jag har ett svängande blodsocker, och det märks ju som sagt både på hur man sedan äter när blodsockret har dalat och inte minst på humöret & kroppen...
Nu när jag dragit ner på sötsakerna märker jag ju också hur jag har använt godis, kakor & dyl - som tröst. Har varit rökare, sen snusare och såklart alltid en gottegris, men än värre sen jag slutade snusa i somras...Är inte helt "sockerfri", men har sedan nyår bestämt mig för att endast äta godis och liknande på fredagar med familjen. Annars försöker jag nu även äta mer långsamma kolhydrater rent allmänt i maten också. På denna korta tid så känner jag faktiskt skillnad i kroppen, på det positiva sättet att jag inte känner mig lika svullen och har mycket mer energi! Har ätit mycket frukt nu, blir flera frukter per dag, speciellt på kvällarna när suget varit som störst. Och det hjälper faktiskt bra.
Har beställt boken "Blodsockerblues" av Fredrik Paulun som borde komma nu i dagarna.
Lycka till med din förändring!