Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

GI metod...

Skrivet av Orcid
kan nån förklara den bättre för mig. vad går det ut på och vad ska man tänka på i matväg..vad ska man skippa tex och vad kan man äta????
Svar
Enkelt
Man ska äta mycket frukt och grönt, fullkornspasta, helkornsris, pairboildes rice surdegsbröd, bröd med hela korn (fast inte ösa på med sädesslag, fett från raos och oliv (kallpressade), naturella mejerivarorn alltså inte sötade saker. Helst ska man undvika sötade saker på det stora hela! Magert protein och feta fiskar dvs man ska äta som alla människor bör äta. Dessutom ska man äta många små mål varje dag för att blodsockret inte ska åka berg och dalbana.

På paulun.com står det en del om GI!
Skrivet av  maria65a
Glömde det bästa1
Man äter mycket bönor och linser till maten för det är långsamma livsmedel, inte nödvändigtvis istället för kött utan till köttet och fisken :-)
Skrivet av  maria65a
långsamma kolhydrater
ska man framför allt välja. Inget vitt bröd, pasta, socker osv. Det handlar om att hålla blodsockret på en jämn nivå och slippa dessa toppar och dalar. Man håller sig mätt länge. Mitt råd till dig är att gå in på www.paulun.se eller om det var .com och läsa på mer. Verkar det intressant så hasta iväg till bibblan imorgon och låna lite böcker i ämnet.
Skrivet av  Camill@ *70 kg i Påsk*